Genrell informasjon

NAI har drevet med formidling og import av biler funnet på det amerikanske markedet, i hovedsak amerikanske veteranbiler, men også nyere biler. Dette har vi gjort siden begynnelsen av 2004. Bilene er hentet fra det private markedet, så vel som det kommersielle markedet.

Vi har vunnet en god del erfaring og kunnskap om amerikanske klassikere men vi har også funnet ut at det er massevis å lære fortsatt. Det er et stort område å bevege seg i, med massevis av forskjellige modeller og motoralternativer, også innen samme merker. Samtidig må det innrømmes at slike gamle veteranbiler er et spesielt emne å holde på med. En av våre oppgaver er å opplyse om at slike biler faktisk ikke er nye biler. Det er mer lik en hobby, der ”mekking” er en del av det hele. Noen sier faktisk at dette er en del av sjarmen med slike biler. Vi tror ikke man finner en veteranbil der man ikke trenger å gjøre noen som helst innen restaurasjoner/utbedringer, med forbehold om at bilen brukes som normalt sesongene (ikke kun utstillingsbiler eller såkalte ”trailer queens”). I de fleste tilfeller, så må man være ærlig nok til å innrømme at man alltid vil finne noe ”å sette fingeren på” uansett modell eller pris. Er man ikke forberedt på dette, så bør man vente eller la være å kjøpe en slik gammel bil.

Stort sett, så er de som har kjøpt biler vi har formidlet, veldig fornøyd med det arbeidet vi har gjort, og den servicen vi har gitt. Det er selvfølgelig også de som ikke er fornøyd, men man må se saken fra to sider.

De fleste i amcar miljøet skjønner hva vi mener, men det må likevel forklares:

Om man for eksempel kjøper en 70 talls Corvette til rundt 5000 dollar i USA, så er dette et prosjekt! Slik er det bare! Det er rimelig å restaurere biler i USA, men ikke gratis. Man kjøper (som nevnt) en Corvette til 5000 dollar og man har 3000 dollar til reparasjoner. Da er det slik at våre folk i USA reparerer/utbedrer Corvetten for 3000 dollar. Har man ikke mer penger å ut med etter dette, så må man ta bilen med de utbedringer 3000 dollar har dekket. I mange tilfeller, så rekker ikke 3000 dollar til å dekke alle utbedringer på et rent prosjekt, og da kan det bli tilbakemeldinger der kjøper ikke er fornøyd. I mange tilfeller, så råder vi heller kjøper til å kjøpe en dyrere bil for å unngå større utbedringer. Har man ikke råd til det, så må man ta til takke med det man får for det beløpet man har til rådighet. I USA er det et ordspråk som sier: ”beggars can't be choosers”. Med andre ord, man kan ikke forevnet å velge fra øverste hylle når man ikke har budsjett til et slik valg. Man kan jo heller ikke forvente at en bil som er et prosjekt i utgangspunktet (der prisen er 5000 dollar, og med 3000 dollar i utbedringer) skal se ut som en tilsvarende bil restaurert og som kanskje har en prislapp på 30 000 dollar.

Vi prøver selvfølgelig og uansett å finne det beste alternativet for minst mulig kjøpesum, men alt har jo sin begrensing. Når biler blir sjekket visuelt i USA, så blir dette utført på en så grundig måte som man kan forvente. Bilene bli sjekket ut i fra det som kan føles og sees. Når vi oppsøker en selger av en bil i USA, så kan vi ikke begynne å skru av skjermer og demontere bilene for å se om det er skulte feil eller mangler. Derfor kan det faktisk oppstå at slike mangler kan være tilfellet.

Vi håper at dette er nyttig informasjon, men er det spørsmål rundt dette, så er det bare å ringe eller sende oss en email

 

tilbake til hovedside